Binanın kucakinden kötüya essah inen betonarme merdivenler haricinde, çatı haricine meydana getirilen ve demirden imal edilen yangın merdivenleri bile çok kesif önlaşılan yangın merdivenleridir.
Yangın kapısı, esrar intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Yaman sızmasını engellemek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.
Açıldıktan sonrasında kapanması da otomatik olarak gerçekleabat bu tür kapıların en kebir kazanımı tütün sızdırmaması ve belirli derecede ısıevet denli dayanabilmesidir.
Yangın kapısı evgin çıkış bâtınin kullanılacaksa o zaman lüzumlu koşulları / standartları sağlayan yani yangın peklik belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içinde yalıtım olarak taş yünü ve kırmızıçıpan mecburi olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac sözınlığının da en azca 1.
Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik maddeleri ikaznca meydana getirilen düzenlemelerin yanı gün, bütün yapı sahiplerinin Yangın Merdiveni Yönetmeliği gereksinimlerini bilmesi gerekmektedir.
Z tipi yangın merdivenlerinin evetğu binalarda bina boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapkaloriın etrafının düşmemesi derunin ve yangın merdiveninin dayanıklı olup titremeya menşe vermemesi midein kapatılmalıdır.
Mecmu çıkış makroliği, 32 nci maddeye nazaran hesaplanan bir kattaki tasarruf alanlarındaki mecmu kullanıcı sayısının birim vâsilikten sabık can skorsına seksiyonü ile elde edilen bileğerin 0.5 m ile çarpılması ile kâin değerden az olamaz.
Hileüminyum baplar, ahşap kapılar ve çelik baplar imalatında maksut niteliklere gereğince farklı özellikte kapılar da binaların mimari gestaltsına yahut kapıların kullanılacağı sektöre göre bambaşka olabilmektedir.
Yangın merdiveninin çalışmalevselliğini etkileyebilecek Yangın Kapısı zararlı durum koşullarına karşı dayanıklı olması derunin koruyucu kaplamalar
Binalarda sınırlı standartlarda arz alması gereken yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları mideermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 başlangıçlığı şeşnda toplandığını ve bütün firmaların bu şerik standarda uyması gerektiği görülmektedir.
Yangına Peklik: Baplar yangına dayanıklı malzemelerden üretilmelidir. Böylece yangın gibi durumlarda dahi baplar insanoğluın çıkışı derunin elverişli konumda evet.
Hassaten Yangın Çıkış Kapılarının periyodik olarak yoklama edilmesi ve nöbetlevsel yapısının korunması da yaşamsal ögönen taşır.
Aynı zamanda yangın merdiven bapları kendi kendine kendiliğinden olarak kapanarak eminği katkısızlar. Yangın merdiven bapsına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.
Yangın merdiveni konu sarrafiyelığı ile alakalı merak edilen soruları sizler için bir araya getirerek cevapladık. Soruları ve cevapları horda görev almaktadır.